Professor Pannenkoek

De buyer pan inbranden

De buyer pan inbranden | Wil je ook een pan waarmee je altijd veilig en vooral gezond kunt bakken? Ben je die chemische anti aanbaklaag ook zat? De pannen van De Buyer zijn gemaakt van plaatstaal met een hoog koolstofgehalte. Dat zorgt niet alleen voor een zeer lange levensduur, maar ook voor uitstekende bakeigenschappen. De Buyer stalen pannen ontwikkelen door regelmatig gebruik een super goede en natuurlijke baklaag waarmee je zonder zorgen veilig en gezond kunt werken. Omdat de pan van staal is, moet je de pan zo snel mogelijk na aankoop in gebruik te nemen. Voor de beste bakresultaten moet je de pannen voor het eerste gebruik inbranden en na gebruik altijd iets vet houden, om roestvorming te voorkomen. Het inbranden van een de Buyer stalen koekenpan is veel eenvoudiger dan je denkt!

Bestel hier jouw De buyer pannenkoekenpan >>

Het inbranden van de Buyer koekenpan

Na aanschaf van je de Buyer plaatstalen pan was je de pan eerst af met heet water. Zorg dat je de pan goed afdroogt.  Doe een laagje van 1-2mm plantaardige olie in de pan. Gebruik bij voorkeur olie die goed heet mag worden, zoals zonnebloemolie of arachideolie, dus liever geen olijfolie omdat die te snel verbrandt. Zorg ervoor dat je de rand aan de binnenkant ook met olie invet. Laat de pan op de warmtebron rustig heet worden tot de olie begint te walmen. Schakel de warmtebron uit en laat de pan ongeveer 2 min. afkoelen. Verwijder de olie uit de pan en veeg de pan goed schoon met keukenpapier. Nu is je pan klaar voor gebruik! Eenvoudig toch?

de buyer pan inbranden

Belangrijke tips na gebruik

Elke echte chef en professional weet het: plaatstalen pannen na gebruik nooit met .een sopje schoonmaken. Het gebruik van zeep houdt de vorming van een goede baklaag tegen. Dus al helemaal niet in de vaatwasser. Eenvoudig met warm water afspoelen en goed droogmaken.  Je kunt natuurlijk ook de pan alleen met keukenpapier of een doekje goed schoon- en droog vegen en daarna wegzetten op een droge plek. De pan gaat verkleuren en zal steeds donkerder worden. Dat is goed, want hoe donkerder de pan, hoe beter je ermee bakt!

Veel  bakplezier met je De Buyer professionele pan!