Professor Pannenkoek
Home / De Professor

wie is de professor en wat is zijn verhaal

op deze pagina lees je meer over de professor en wat hem drijft

De professor is een nieuwsgierig man, die echt alles wil weten over de pannenkoek.

Elke dag staat bij hem in het teken van de pannenkoek. Hij wil weten hoe de pannenkoek in andere, verre landen wordt bereid en heeft oude manuscripten bestudeerd, met recepten die soms honderden jaren teruggaan!

In zijn laboratorium zoekt hij naar nieuwe toepassingen en bijzondere ingrediënten. Jij kunt zijn recepten en mixen natuurlijk proeven! Gewoon thuis, of in zijn laboratorium in Orvelte……

Wil je meer weten over de Professor, zijn proefschrift en recepten? Dat lees je bij recepten van de professor.

Een bijna vergeten Hollandse lekkernij

Toen de professor noch een jongetje was, bakte zijn moeder “Drie in de pan” , een bijna vergeten Hollandse lekkernij. Kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen, appel en soms stukjes sukade, die met drie tegelijk in de koekenpan werden gebakken. Een feest aan tafel!

Geen wonder dat hij als student meestreed in een bakwedstrijd, met als hoofdprijs de titel ”Professor Pannenkoek 1973”. Met een recept van Gentse peperkoek uit de 15e eeuw, wist hij die titel te winnen. En omdat het de eerste en de laatste titelstrijd was, heeft hij de titel gehouden tot de dag van vandaag!

de professor in z`n lab

de historie & missie van

professor
pannenkoek

Ooit kwam het lekkerste en gezondste eten van onze eigen groentetuin of akker. Tegenwoordig slepen we ons voedsel over de hele wereld. Dat kunnen we veranderen! Daarom kiest Professor Pannenkoek voor granen van eigen bodem. Mooie, soms vergeten graanrassen, uit de verschillende delen van ons land. Waar boeren met passie werken aan de terugkeer van echte goede biologische granen op de akkers en waar molenaars deze malen tot prachtige melen, rijk aan mineralen en voedingsstoffen. Dat is de basis voor de pannenkoekmixen van de Professor!