Maak kennis met Professor Pannenkoek
Professor Pannenkoek smiley

De professor is een nieuwsgierig man, die echt alles wil weten over de pannenkoek en dat wil hij natuurlijk met je delen. Elke dag staat bij hem in het teken van de pannenkoek. Hij wil weten hoe de pannenkoek in andere, verre landen wordt bereid en heeft oude manuscripten bestudeerd, met recepten die soms honderden jaren teruggaan!

 

In zijn laboratorium zoekt hij naar nieuwe toepassingen en bijzondere ingrediënten. Jij kunt zijn recepten en mixen natuurlijk proeven! Gewoon thuis, of in zijn laboratorium in Orvelte……

Professor Pannenkoek

Professors verhaal

Alles over Professor Pannenkoek

Henk Buis Professor Pannenkoek

Een bijna vergeten Hollandse lekkernij

Toen de professor noch een jongetje was, bakte zijn moeder “Drie in de pan” , een bijna vergeten Hollandse lekkernij. Kleine dikke pannenkoekjes met rozijnen, appel en soms stukjes sukade, die met drie tegelijk in de koekenpan werden gebakken. Een feest aan tafel!

Geen wonder dat hij als student meestreed in een bakwedstrijd, met als hoofdprijs de titel ”Professor Pannenkoek 1973”. Met een recept van Gentse peperkoek uit de 15e eeuw, wist hij die titel te winnen. En omdat het de eerste en de laatste titelstrijd was, heeft hij de titel gehouden tot de dag van vandaag!

Ben je benieuwd hoe het recept tot stand kwam?

Dat lees je bij de recepten van de professor.