Verrassende combinatie van frisse Elstar, bacon en zachte geitenkaas
Een heerlijke verassing voor de lunch , een appel kaneel pannenkoekje gecombineerd met de hartige smaak van bacon en geitenkaas…
Voor 10 pannenkoekjes met een doorsnee van 15cm
Bereidingstijd: +/- 20min
Ingrediënten:
150gr. Professor Pannenkoek Appel kaneelmix
300ml melk
Olie of boter om te bakken
Voor het beleg:
200gr zachte milde geitenkaas naturel
10 plakjes bacon
4 Elstar appels
2 el honing
Bieslook voor garnering
Bereiding:
- De beste en makkelijkste manier om crispy bacon te maken is in de oven.Verwarm de oven voor op 200° en verdeel de plakjes bacon op de bakplaat met aluminium folie. Laat ongeveer 10 -15 min bakken. Onder de grill kan ook, maar dan iets korter.
- Was de appels goed en snijdt (flinter)dunne plakjes af . Als je biologische appels gebruikt, hoef je de appels niet te schillen en hebben ze een lekkere bite.
- Meng de mix met de melk in een kom tot een glad beslag. Halfvolle melk bakt het fijnst. Je kunt natuurlijk ook alle varianten van melk gebruiken die lactosevrij is.
- Verhit je koekenpan op matig vuur (inductie/keramisch stand 5 à 6) en bak je pannenkoekjes aan beide zijden mooi goudbruin.
- Serveer je pannenkoekjes met de dungesneden schijfjes appel en stukjes verkruimelde geitenkaas. Garneren met honing en gehakte bieslook. Superlekker en voedzaam!