Professor Pannenkoek

Verrassende combinatie van frisse Elstar, bacon en zachte geitenkaas

Een heerlijke verassing voor de lunch , een appel kaneel pannenkoekje gecombineerd met de hartige smaak van bacon en geitenkaas…

Voor 10 pannenkoekjes met een doorsnee van 15cm
Bereidingstijd: +/- 20min

Ingrediënten:
150gr. Professor Pannenkoek Appel kaneelmix
300ml melk
Olie of boter om te bakken

Voor het beleg:
200gr zachte milde geitenkaas naturel
10 plakjes bacon
4 Elstar appels
2 el honing
Bieslook voor garnering

Bereiding:

  1. De beste en makkelijkste manier om crispy bacon te maken is in de oven.Verwarm de oven voor op 200° en verdeel de plakjes bacon op de bakplaat met aluminium folie. Laat ongeveer 10 -15 min bakken. Onder de grill kan ook, maar dan iets korter.
  2. Was de appels goed en snijdt (flinter)dunne plakjes af . Als je biologische appels gebruikt, hoef je de appels niet te schillen en hebben ze een lekkere bite.
  3. Meng de mix met de melk in een kom tot een glad beslag. Halfvolle melk bakt het fijnst. Je kunt natuurlijk ook alle varianten van melk gebruiken die lactosevrij is.
  4. Verhit je koekenpan op matig vuur (inductie/keramisch stand 5 à 6) en bak je pannenkoekjes aan beide zijden mooi goudbruin.
  5. Serveer je pannenkoekjes met de dungesneden schijfjes appel en stukjes verkruimelde geitenkaas. Garneren met honing en gehakte bieslook. Superlekker en voedzaam!
Verrassende combinatie van frisse Elstar, bacon en zachte geitenkaas
Voorbereiding
20 min
Baktijd
10 min
Totale tijd
30 min
appel kaneel pannenkoekmix