Professor Pannenkoek

Hartverwarmend pannenkoekje naar Gents recept

Met een zelfgemaakte notencrumble en een bolletje pistache ijs, een topper als feestelijk toetje in de donkere maanden van het jaar.

Voor 10 pannenkoekjes met een doorsnee van 15cm
Bereidingstijd: +/- 30min

Ingrediënten:

150 gr Professor Pannenkoek Spelt Speculaasmix
300 ml melk
Olie of boter om te bakken

Voor de crumble:
75 gr gemengde noten (walnoot, pecannoot, amandel)
2 el honing of maple syrup
1 el sesamzaad
1 theelepel kardemom, gemalen

Bereiding:

  1. Hak de noten eerst grof en vermeng het met de sesamzaad en kardemom.
  2. Meng de honing of maple syrup door de gehakte notenmix en verdeel het over een bakplaat met bakpapier.
  3. Laat de notenmix gedurende 20 minuten licht roosteren in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat even afkoelen en hak de noten fijn.
  4. Meng de mix met de melk in een kom tot een glad beslag. Halfvolle melk bakt het fijnst. Je kunt natuurlijk ook alle varianten van melk gebruiken die lactosevrij zijn.
  5. Verhit de koekenpan op matig vuur (inductie/keramisch stand 5 à 6) en bak je pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin
  6. Strooi de notencrumble over de pannenkoekjes en serveer met een bolletje pistache ijs. Met een fleurige garnering is je dessert compleet.
Hartverwarmend pannenkoekje naar Gents recept
Voorbereiding
20 min
Baktijd
10 min
Totale tijd
30 min
pannenkoekmixen Professor Pannenkoek