Professor Pannenkoek

Frisse zomerse pannenkoekjes

Met een frisse compote van cranberry en sinaasappel en een toefje hangop. Heerlijk bij de brunch, high tea, of als dessert.

Voor 10 pannenkoekjes met een doorsnee van 15cm
Bereidingstijd: +/- 30min

Ingrediënten:
150 gr. Professor Pannenkoek Kollenberger spelt mix
300ml melk
olie of boter om te bakken

Voor de compote:
1 sinaasappel
800 gr. verse cranberry’s
Rasp van een sinaasappelschil
Stokje kaneel
125gr. kristalsuiker

Bereiding:

Maak eerst je eigen heerlijke cranberry compote. Als er geen verse cranberry’s zijn, kun je een goede kant en klare compote nemen. Tip: die van Theo van Woerkom is een aanrader.

  1. Boen de schil van de sinaasappel goed schoon en rasp de schil. Pers de sinaasappel uit.
  2. Breng de cranberry’s, met de sinaasappelsap, helft van de sinaasappelrasp, het kaneelstokje en de suiker in een steelpannetje (met dikke bodem) op middelhoog vuur aan de kook. (inductie of keramisch 5 à 6)
  3. Laat daarna nog 10 min. zachtjes koken. Laat de compote afkoelen en verwijder het kaneelstokje.
  4. Meng de mix met de melk in een kom tot een glad beslag. Gebruik bij voorkeur halfvolle melk, dat bakt gewoon iets lekkerder.
  5. Verhit je koekenpan op matig vuur (inductie/keramisch: 5 a 6) en bakje pannenkoekjes of flensjes aan beide zijden mooi goudbruin.
  6. Serveer je pannenkoekjes met de cranberrycompote en een flinke toef hangop in het midden. Strooi de resterende sinaasappelrasp over de hangop.
Frisse zomer pannenkoekjes
Voorbereiding
20 min
Baktijd
10 min
Totale tijd
30 min
Pannenkoekmix Kollenberger spelt