Professor Pannenkoek

Blini`s

Blini`s

recept voor heerlijke blini`s

Home / Blini`s

Recept voor blini`s

Blini’s zijn kleine pannenkoekjes die van oorsprong uit de Russische keuken komen. Ze zijn heel populair en worden vaak als een soort amuse met hartige toppings geserveerd. De bekendste is ongetwijfeld de blini met zalm en zure room en een takje dille. Voor de decadente culi hoort daar nog een topje kaviaar op, maar zalmeitjes zijn ook heerlijk.

Benodigdheden

  • de Buyer Blini pan
  • 300 gr spelt – boekweit mix
  • 150 ml melk . boter
  • pumpkin Spice pannenkoeken
  • pannenkoeken met peer

Omdat de blini vaak wordt gebakken van een combinatie van bloem van tarwe, spelt en boekweit, is de spelt boekweitmix van de Professor uitstekend geschikt voor het bakken van deze mooie mini pannenkoekjes.

Zelf voegt de professor een beetje extra bakpoeder toe aan het beslag, om de blini wat luchtiger te maken. Voeg ook iets minder melk toe dan is aangegeven op de verpakking.

Je bakt van het beslag vervolgens de kleine pannenkoekjes, door in de pan kleine hoopjes beslag met een doorsnee van 8 à 10 cm te laten lopen van de beslaglepel, en ze niet te laten uitvloeien over de bodem van je bakpan. In een klassieke koekenpan met een doorsnee van ongeveer 26 cm kun je er drie tegelijk bakken. Keer ze als ze gaar zijn aan de onderkant en laat ze ook aan de bovenkant mooi lichtbruin worden. Stapel ze en dek af met een keukendoek om ze warm te houden.

Nu kun je de blini’s serveren met een keur van heerlijke toppings, zoals de hartige met gerookte zalm, zure room en dille, of salade van biet en mierikswortel crème. Met roerei en bacon, of spinazie met mascarpone en gorgonzola. Voor de zoete varianten zijn er natuurlijke ook oneindig veel varianten.

Tip: deBuyer triblini* is een geweldige pan, die speciaal is gemaakt voor het bakken van Blini’s of American pancakes. De triblini pan kun je, net als de andere plaatstalen pannen van deBuyer, gebruiken op elke warmtebron.

De lekkerste pannenkoek bak je zelf

3 authentieke bakmixen uit het laboratorium van de professor. Pure pannenkoeken van biologisch graan. Alleen nog een beetje melk toevoegen. Bakken maar en heel snel klaar.

ook in ons assortiment

de Buyer pannen

De buyer pannenkoekenpan | ben je op zoek naar de perfecte pan om je pannenkoeken of crêpes te bakken? De pannen van de Buyer zijn al generaties lang de absolute top voor elke liefhebber van pannenkoeken en zijn heel populair bij chefs en professionals in de internationale keuken. De zeer solide pannen hebben uitstekende bakeigenschappen en zijn praktisch onverwoestbaar.